Жулиета Иванова в пиано бар Плей
Жулиета Иванова в пиано бар Плей

Жулиета Иванова е специален гост в пиано бар Плей на 01 септември  2017

Жулиета Иванова е родена и живее в гр. Русе. През 1999 г., се явява на прослушване в школата на вокалния педагог Вили Икономов.

Първият конкурс, на който Жулиета Иванова се явява, е „СЕВЕРНО СИЯНИЕ” в Русе, през 2000 г. Тогава  Жулиета печели трета награда. Две години по-късно – 2002 г., печели най-голямата награда на СЕВЕРНО СИЯНИЕ” – Гран При.

Следват конкурси в Стара Загора – „Тракийска лира”, Търговище „Магията на песента”, Сливен „Цветен камертон”, Добрич „Сарандев”, Шумен „Път към звездите”, Велико Търново „Сребърна Янтра” и „Короната на Търновград”, Силистра „Звезди над Дунав”, където Жулиета Иванова печели призови места.
Представянето й през 2003 г. в „Магията на песента” гр. Търговище й носи освен първа награда на журито, и награда на Българското национално радио /БНР/ – продуциране на песен.

Година по-късно, Жулиета е избрана за солист на биг-бенда на БНР, по покана на продуцент на БНР и участва в техни концерти. Реализира и няколко звукозаписа на песни, които са в репертоара на младата изпълнителка.
Телевизионния дебют на Жулиета Иванова е в твпредаване „Хит-1” по Българска национална телевизия. Поканата идва от Кирил Ампов, който през 2004 г. е член на журито в Международния конкурс „Сребърна Янтра” гр. Велико Търново.
2007 г. Жулиета определя като силна година за нея. Тогава тя печели Гранд при на конкурса в Търговище „Магията на песента” и мини-Гранд При на Втория Международен конкурс „Нова музика” в гр. Горна Оряховица

През 2007 г. Жулиета участва в Национален конкурс „Бургас и морето”, в категорията за „Изпълнител”.
През 2010 г. Жулиета участва в Международен фестивал „Пиринфолк”-Сандански. В него тя се представя в категорията за нова авторска песен и печели Първа награда. В категорията за изпълнители, Жулиета печели трета награда на журито и наградата на Българското национално радио – „Продуциране на нова авторска песен”, но все още тази награда не е получила реализация.
По покана на Българската академия за изкуство и култура в Рим, Италия, през м. април 2011 г., Жулиета Иванова представя кратък рецитал в програма на българска делегация.
Международни рецитали Жулиета изнася и на сцени в Будапеща /Унгария, 2007 г./, Линц /Австрия, 2007 г./, Босилеград /Сърбия, 2009 г./ Костинещи /Румъния, 2010 г./.

През 2011 г., Жулиета Иванова участва в музикалния формат „Гласът на България”.
Дни след края на участието й в „Гласът на България”, Жулиета получава покана от продуцент на БНР, за участие в Първия Балкански поп фестивал „Короната на розата” в гр. Калафат, Румъния.
През 2013 г., Жулиета участва в Международен фестивал „Море и спомени”-Варна, където представя нова авторска песен с морска тематика – „Морска стихия”, на композитора Розалия Тасева и печели Първа награда в тази категория.
През 2014 г., участва в конкурс „Кръстопът на музите”, където печели Първа награда.
През 2015 г., Жулиета Иванова участва във Фестивала „Приятели на България”, провел се в КК „Албена” през месец юли. Там тя печели най-голямата награда ГРАН ПРИ в нейната възрастова група.
Същата година, по покана на композитора Розалия Тасева, Жулиета Иванова представя песента „Лунна соната” за селекция на „Златния Орфей” на творческия екип Розалия Тасева-музика, Иван Ненков – текст, аранжимент – Александър Савелиев и Симеон Сомлев. Песента беше избрана за представяне в конкурса и с фестивалния оркестър, но поради провалена организация, „Златния Орфей” не се състоя.

През 2016 г. Жулиета Иванова печели Първа награда в Международния конкурс „ЕВРОПОП” в Унгария и Специалният приз в направление „ПОП МУЗИКА” в Международния конкурс „Каунас Талант” – в Литва.

Авторски песни:

„Прозорец” – м. Хайгашод Агасян, т. Атанас Капралов
„Зов” – м., т. и аранж. Юлиян Слабаков
„Мираж на глас” – м. и т. Мария Бъчварова
„Морска стихия” – м. и т.: Розалия Тасева
„Стани ми, стани, синко Йоване – м. и т.: Валентин Пензов
„Майки-ангели” – м. и аранж. Светослав Лобошки, т.: Свобода Даскалова
„Извор на любов” – м. и аранж. Светослав Лобошки, т. Христина Димова
„Лунна соната” – м. Розалия Тасева, т. Иван Ненков, аранж. Александър Савелиев и Симеон Сомлев
„Моята любима” – м. Розалия Тасева, т. Румен Ченков, аранж. Симеон Сомлев
„Плажът край Бургас” – м. Розалия Тасева, т. Христина Димова, аранж. Симеон Сомлев

Освен участията й в различни национални и международни конкурси, Жулиета Иванова активно участва в редица благотворителни концерти в Русе. Самата тя е била и организатор на няколко от тези благотворителни инициативи в родния й град.
От 2001 г. до момента е помощник-ръководител на Вокално студио за поп и джаз „Икономов”-Русе.
От 2009 г. е координатор на Международен конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „СЕВЕРНО СИЯНИЕ”-Русе. Подгряващ на събитието е DJ Jubar. Вратите на пиано бар Плей се отварят в 22:00 часа.

Пиано бар Плей е най-известния пиано бар в центъра на Велико Търново.
Начало:
Петък 16.09.2017 22:00 часа край 17.09.2017 04:00 часа
Категория: музикални събития

Пиано бар Плей
Рафаел Михайлов 2
5000 Велико търново
за резервации: 0882 700701 и 0885 248760
вход: 5 лева
#playmusic #pianobar

4.7/5 - (15 votes)

Жулиета Иванова в пиано бар Плей на 01 септември 2017
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *